Foto: TV4

Paj med färsfyllning


4

Både gammal som ung älskar en köttfärspaj. En stor härlig grönsallad till och frukt efteråt gör vardagsmiddagen perfekt.

  •   Pajdeg:
  • 150 g smör
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1/4 dl kallt vatten
  •   Fyllning:
  • 350 g köttfärs
  •   smör
  • 1 st purjo, strimlad
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilika
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 dl persilja, hackad
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten el. buljong
  • 3 dl ost, riven
  • 1 st ägg, till pensling
  •   salt och peppar
  •   Ugn: 225°
  1. Mixa smör och vetemjöl till smulor, tillsätt vattnet, arbeta ihop degen och kyl den 1 timme.
  2. Kalva ut 2/3 av degen, klä en pajform, nagga botten, vik en al-folieremsa över kanten. Förgrädda pajskalet 10 min, tag bort folieremsan.
  3. Bryn färsen väl och krydda. Stek sen purjon glansig och blanda alla ingredienser till färsen.
  4. Fyll pajskalet, kalva ut resten av degen och lägg remsor över. Pensla med ägg, grädda klar 20-30 min.

Annons:

Köttfärspaj

av recept.nu
  •  14 ingr
  •  18 ingr
  •  14 ingr

Paj med skinka

av recept.nu
  •  15 ingr

Rabarberknyten

av recept.nu
  •  8 ingr
  •  9 ingr
  •  15 ingr