Paj med färsfyllning
Foto: TV4

Paj med färsfyllning av


4 Tack för din röst

Både gammal som ung älskar en köttfärspaj. En stor härlig grönsallad till och frukt efteråt gör vardagsmiddagen perfekt.

  1. Mixa smör och vetemjöl till smulor, tillsätt vattnet, arbeta ihop degen och kyl den 1 timme.
  2. Kalva ut 2/3 av degen, klä en pajform, nagga botten, vik en al-folieremsa över kanten. Förgrädda pajskalet 10 min, tag bort folieremsan.
  3. Bryn färsen väl och krydda. Stek sen purjon glansig och blanda alla ingredienser till färsen.
  4. Fyll pajskalet, kalva ut resten av degen och lägg remsor över. Pensla med ägg, grädda klar 20-30 min.
  •  31 ingr
  •  18 ingr

Paj med rostbiff

av recept.nu
  •  15 ingr
  •  14 ingr
  •  11 ingr
  •  14 ingr
  •  20 min + 2 h
  •  15 ingr
  •  11 ingr

Carpaccio & sallad

av Jamie Oliver
  •  12 ingr
  •  12 ingr

Nyttiga köttbullar

av Jacob Wismar
  •  7 ingr

Färsspett

av Jon Hansson
  •  11 ingr

Lammstek med rödvinssås

av Sébastien Boudet
  •  18 ingr