Paj med färsfyllning
Foto: TV4

Paj med färsfyllning av


4

Både gammal som ung älskar en köttfärspaj. En stor härlig grönsallad till och frukt efteråt gör vardagsmiddagen perfekt.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Se i fullskärmsläge Stäng
  1. Mixa smör och vetemjöl till smulor, tillsätt vattnet, arbeta ihop degen och kyl den 1 timme.
  2. Kalva ut 2/3 av degen, klä en pajform, nagga botten, vik en al-folieremsa över kanten. Förgrädda pajskalet 10 min, tag bort folieremsan.
  3. Bryn färsen väl och krydda. Stek sen purjon glansig och blanda alla ingredienser till färsen.
  4. Fyll pajskalet, kalva ut resten av degen och lägg remsor över. Pensla med ägg, grädda klar 20-30 min.

  • 2,5 h
  • 8 ingr
  • 1 h
  • 5 ingr