Foto: TV4

Oxsvansgryta med rotfrukter


6

Smakrikt långkok.

  • ca 1 1/2 kg oxsvans
  •   salt och peppar
  •   vetemjöl
  • 10-tal  steklökar
  • 3 dl buljong från tärning
  • 2  lagerblad
  • 4  pepparkorn
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 3  stora morötter, i bitar
  • 1 stånd bladselleri, i bitar
  • 2  palsternackor, i bitar
  •   matfett till stekning
  1. Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik. Vänd köttet i detta. Bryn det väl runtom och lägg i en gryta. Bryn löken och lägg i.
  2. Späd med buljongen och tillsätt kryddorna. Småkoka under lock ca 2 – 2 1/2 timmar tills köttet är mört och lätt kan lossas. Skumma bort fettet från ytan.
  3. Lägg i grönsakerna när ca 30 minuter av koktiden kvarstår. Koka klart och servera med kokt pressad potatis.

Annons:

Liknande recept

  •  11 ingr

Oxsvanssoppa

av recept.nu
  •  9 ingr
  •  16 ingr
  •  11 ingr

Oxsvansgryta med kokt potatis

av Roland - Stockholm
  •  36 ingr
  •  10 ingr

Älggryta

av recept.nu
  •  14 ingr