Ost- och skinkpaj
Foto: TV4

Ost- och skinkpaj av


6

En klassisk paj med ost och skinka passar bra som lunch, supé eller utflyktsmat. En matberedare är till god hjälp när du ska göra degen, den snabba ihopblandningen i maskin ger ett frasigt och lätt pajskal. Gott till är sallad med krispiga ingredienser, som isbergssallat och rädisor.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 2.69/5   Röster: 13 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Lägg i mjöl, smör och salt i en matberedare och kör på full fart i 5–6 sekunder. Häll i det kalla vattnet och kör tills det blir en degboll. Ta upp degen och lägg i en plastpåse, låt den vila i kylskåp i 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200° och smörj en pajform. Kavla ut degen och tryck ut den i formen, förgrädda pajskalet i 10–15 minuter.
  3. Lägg i strimlad skinka och riven ost. Vispa ihop ägg och mjölk och krydda med salt och svartpeppar. Häll blandningen över osten och skinkan och grädda pajen i ca 40 minuter, tills äggen har stelnat.
Ädelostpaj med broccoli och rökt skinka

Ädelostpaj med broccoli och rökt skinka

av Lisa Lemke, Tommy Myllymäki
  •  10 ingr
  •  12 ingr
  •  11 ingr
  •  31 ingr
Medelhavspaj

Medelhavspaj

av Pär Nilsson och Christel Schröder
  •  16 ingr
Gull-Britts rödbetspaj

Gull-Britts rödbetspaj

av Pär Nilsson och Christel Schröder
  •  11 ingr
Kryddostpaj

Kryddostpaj

av Nils Molinder
  •  7 ingr
Twixkaka

Twixkaka

av recept.nu
  •  1 h
  •  5 ingr

5-minuterskola

av recept.nu
  •  5 min
  •  5 ingr