Moussaka med potatis
Foto: TV4

Moussaka med potatis av


4

Mera lättlagad än den vanliga grekiska som innehåller äggplanta i stället för potatis.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.7/5   Röster: 10 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Fräs lök, vitlök och färs med matfett tills färsen blir smulig. Strö över mjölet och späd med buljong. Krydda med tomatpuré och låt småkoka 10–15 minuter.
  2. Fräs matfett med mjöl i en kastrull och späd med mjölken. Smaka av med salt och peppar och låt koka 10 minuter. Ta kastrullen av värmen och rör ner osten.
  3. Sätt ugnen på 250°. Skiva potatisen. Varva potatis, färs och ostsås i en smord ugnsform. Se till att det blir rikligt med sås överst. Gratinera i ugnen.

  • ca 1 h 15 min
  • 16 ingr
  • 1 h
  • 5 ingr