Foto: TV4

Moussaka med potatis


4

Mera lättlagad än den vanliga grekiska som innehåller äggplanta i stället för potatis.

  • 10  potatisar, kokta
  • 2  gula lökar, finhackade
  • 1-2 klyftor vitlök, hackade
  • 400 g köttfärs
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 1/2 dl buljong från tärning
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 1 krm timjan
  •   salt och peppar
  •   Sås:
  • 3 msk margarin
  • 4 msk vetemjöl
  • 6-7 dl mjölk
  • 4 dl lagrad ost, riven
  •   salt och peppar
  1. Fräs lök, vitlök och färs med matfett tills färsen blir smulig. Strö över mjölet och späd med buljong. Krydda med tomatpuré och låt småkoka 10–15 minuter.
  2. Fräs matfett med mjöl i en kastrull och späd med mjölken. Smaka av med salt och peppar och låt koka 10 minuter. Ta kastrullen av värmen och rör ner osten.
  3. Sätt ugnen på 250°. Skiva potatisen. Varva potatis, färs och ostsås i en smord ugnsform. Se till att det blir rikligt med sås överst. Gratinera i ugnen.

Annons:

Moussaka

av recept.nu
  •  15 ingr

Moussaka

av recept.nu
  •  16 ingr
  •  23 ingr

Moussaka

av Gert Klötzke
  •  18 ingr
  •  17 ingr

Moussaka

av Sten Sture Skaldeman
  •  21 ingr

Moussaka

av Pelle Johansson
  •  ca 1 h 15 min
  •  16 ingr
  •  15 ingr