Lövbiff med riven pepparrot

Lövbiff med riven pepparrot
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Lövbiff med riven pepparrot

9 ingredienser

Varför inte inleda helgen med lövbiff, riven pepparrot, ärter och potatismos till middag på fredag!

Ingredienser

portioner
  • 4 lövbiffar (à 150 g), helst på filé
  • 1 dl färsk pepparrot, riven
  • 200 g gröna ärtor

Potatismos:

  • 8 potatisar
  • 2 dl mjölk, varm
  • 2 msk smör
  • salt
  • peppar
  • ev muskot, lite, riven

Gör så här

  1. Potatismos: Koka de skalade potatisarna mjuka, häll av vattnet och stöt till mos eller kör med elvisp. Tillsätt mjölken och smöret under kraftig omrörning. Smaka av med salt och peppar.
  2. Koka ärterna i lätt saltat vatten med lite smör. Frysta ärter kokas enligt anvisningen på paketet. Riv pepparroten grovt.
  3. Krydda lövbiffarna med salt och nymalen vitpeppar. Stek dem hastigt i het panna med smör.
  4. Servera lövbiffen med riven pepparrot på och med ärter och mos.