Varför inte inleda helgen med lövbiff, riven pepparrot, ärter och potatismos till middag på fredag!
Ingredienser
4 lövbiffar (à 150 g), helst på filé
1 dl färsk pepparrot, riven
200 g gröna ärtor
Potatismos:
8 potatisar
2 dl mjölk, varm
2 msk smör
salt
peppar
ev muskot, lite, riven
Gör så här
Potatismos: Koka de skalade potatisarna mjuka, häll av vattnet och stöt till mos eller kör med elvisp. Tillsätt mjölken och smöret under kraftig omrörning. Smaka av med salt och peppar.
Koka ärterna i lätt saltat vatten med lite smör. Frysta ärter kokas enligt anvisningen på paketet. Riv pepparroten grovt.
Krydda lövbiffarna med salt och nymalen vitpeppar. Stek dem hastigt i het panna med smör.
Servera lövbiffen med riven pepparrot på och med ärter och mos.