Vi har tagit många italienska rätter till våra hjärtan genom åren, inte minst lasagne. Och är du sugen på en riktigt god sås till spaghettin, använd denna smakrika köttfärssås separat nästa gång!
Fräs löken i smör i en panna, lägg den i en gryta. Fräs sen färsen lite i sänder och lägg över den i grytan. Tillsätt övriga ingredienser till köttfärssåsen och koka den sakta 30-40 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Värm ugnen till 225°. Gör under tiden den vita såsen. Smält smöret på svag värme. Rör ner vetemjölet och låt svälla några minuter. Häll på mjölken och koka upp under omrörning tills den tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
Slå vit sås i botten av en stor ugnsform. Lägg på ett lager lasagneplattor, därefter färs och sist ost. Upprepa tills du har tre lager med plattor överst. Slå det sista av den vita såsen över och strö på resterande ost. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills plattorna är mjuka.