Köttfärsröra med chili och ingefära

Köttfärsröra med chili och ingefära
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Köttfärsröra med chili och ingefära

11 ingredienser

I Etiopien rör man ner uppvispade ägg i den här köttfärsröran vilket gör den lite fastare i konsistensen och idealisk som fyllning i grönsaker och frukt. Man serverar också den kryddstarka färsen till bröd eller kokt ris. Styrkan bestäms av mängden kajennpeppar.

Ingredienser

portioner
  • 400 g nötfärs
  • 2 gula lökar
  • 2 tomater
  • 2 msk matolja
  • 1 msk smör
  • salt
  • 1 tsk chilipulver
  • 0,5-1 krm cayennepeppar
  • 1 tsk ingefära
  • 2 ägg
  • 0,5 dl persilja, grovhackad

Gör så här

  1. Skala och hacka lökarna. Lägg tomaterna i kokande vatten i 1/2 minut och sedan i kallt vatten. Dra bort skalen och skär tomaterna i skivor.
  2. Hetta upp oljan och smöret i en stekpanna. Fräs köttfärsen och rör så att den smular sig. Rör i lök och tomater, krydda med salt, chilipulver, kajennpeppar och ingefära.
  3. Låt färsen koka på svag värme i 10 minuter och rör då och då. Vispa äggen och rör ner dem i färsen. Låt allt koka 3–4 minuter till och rör ner persiljan.