Kokt skinka med gräddfilsås

Kokt skinka med gräddfilsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kokt skinka med gräddfilsås

8 ingredienser

Gör det lätt för dig. Köp god kokt skinka i lite tjockare skivor, gör en god sås och servera med kokt färskpotatis. Den perfekta sommarmåltiden.

Ingredienser

portioner
  • 400 g kokt skinka, i skivor eller 1 burkskinka
  • 3 dl gräddfil
  • 0,5 gurka
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 2 tsk körvel, smulad
  • 3 msk gräslök, finhackad
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Lägg upp skinkskivorna vackert på ett fat och strö gräslöken över.
  2. Skala och finhacka gurkan och blanda den med gräddfilen. Rör också ner persilja och körvel. Smaka av såsen med salt och svartpeppar.