Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Kurser
Trädgård
Sök
visa meny för konto
Klassisk kalops
Foto: TV4
Klassisk kalops
33
Spara
Av:
Köket.se
12
ingredienser
Kalops blir alltid gott, låt den koka länge.
Husmanskost och receptklassiker
Långkok
Ingredienser
8-900 g högrev, i grytbitar
2 gula lökar, i klyftor
1 morot, skivad
1 lagerblad
5-6 kryddpepparkorn
salt
vitpeppar
2 msk vetemjöl
1 nötbuljongtärning
ca 4 dl vatten
1 msk tomatpuré
matfet, till stekning
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Bryn kött och grönsaker i matfett i en stekgryta. Krydda och pudra över mjölet. Vänd runt.
Smula ner buljongen och slå på vattnet. Smaka av med tomatpurén. Koka sakta under lock tills köttet är mört.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut