En värmande gryta med underbar smak av surkål. Vill du göra rätten helt komplett, låt några små skalade potatisar koka med på slutet.
Ingredienser
1 gul lök, finhackad
2 msk matolja
2 förp surkål (à 600 g)
2 äpplen, finhackade
15 enbär, stötta
2 lagerblad
3 dl torrt vitt vin
3 dl hönsbuljong
200 g rimmat sidfläsk, i bit
6-8 tunna kasslerkotletter
6-8 små peperonikorvar
1 ring fläskkorv
persilja
Gör så här
Fräs löken med lite olja. Lägg över den i en rymlig gryta och slå på lite mer olja. Lägg i surkål, äpplen, enbär och lagerblad. Blanda vin och buljong och slå över. Lägg i fläsket och koka sakta 45 minuter.
Skiva fläsket och lägg tillbaka det i grytan med kassler, korv och fläskkorv i skivor.
Koka klart ytterligare 20 minuter. Klipp persilja över.