Kalvschnitzel à la Bengt Gustaf

Kalvschnitzel à la Bengt Gustaf
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kalvschnitzel à la Bengt Gustaf

8 ingredienser

En riktig paradrätt på en söndag!

Ingredienser

portioner
  • 8-12 skivor kalvkött (innanlår), 5-7 mm tjocka
  • salt
  • vitpeppar
  • smör, till stekning
  • 2 dl kaffegrädde
  • 2 dl vispgrädde
  • 1-2 citroner, saften av

Servering:

  • potatis, pressad

Gör så här

  1. Salta och peppra köttet och bryn det i rikligt med smör i stekpanna på båda sidorna. Lägg bitarna i en gryta, häll över stekskyn, sätt den på mycket svag värme.
  2. Häll grädden i stekpannan och ställ även den på svag värme och smaka av med citronsaft, var försiktig med mängden så att såsen inte skär sig.
  3. Häll såsen över köttet och låt sjuda i cirka 10 minuter.
  4. Servera grytan med pressad potatis till.