Foto: TV4

Italiensk högrev


6

Högrev är relativt billigt och mycket gott om det får koka mört. Här får den sällskap med tomat, vitlök och örtkryddor.

  • 1 1/2 kg högrev, ev med ben
  •   rapsolja
  • 4 klyftor vitlök
  • 3 burkar krossade tomater
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • 1 st lagerblad
  •   några kvistar persilja
  • 8-10 blad basilika
  •   salt och peppar
  1. Snitta köttet runt kanterna på några ställen. Krydda med salt och peppar. Hetta upp oljan och 2 vitlöksklyftor i en stekpanna och bryn köttet runt om. Kasta sedan vitlöken.
  2. Koka upp tomater, tomatpuré och 2 delade vitlöksklyftor samt alla kryddor utom basilikan. Lägg ner köttet i grytan och koka sakta under lock tills köttet är mört och såsen tjocknat. Ös ibland med såsen.
  3. Blanda ner hackad basilika när rätten är klar. Servera eventuellt med pasta.
  •  11 ingr
  •  12 ingr
  •  18 ingr

Kalops

av Stefan Karlsson
  •  1h 10 min
  •  11 ingr
  •  11 ingr
  •  20 ingr
  •  7 ingr

Filégryta

av recept.nu
  •  12 ingr