Foto: TV4

Italiensk högrev


6

Högrev är relativt billigt och mycket gott om det får koka mört. Här får den sällskap med tomat, vitlök och örtkryddor.

  • 1 1/2 kg högrev, ev med ben
  •   rapsolja
  • 4 klyftor vitlök
  • 3 burkar krossade tomater
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • 1 st lagerblad
  •   några kvistar persilja
  • 8-10 blad basilika
  •   salt och peppar
  1. Snitta köttet runt kanterna på några ställen. Krydda med salt och peppar. Hetta upp oljan och 2 vitlöksklyftor i en stekpanna och bryn köttet runt om. Kasta sedan vitlöken.
  2. Koka upp tomater, tomatpuré och 2 delade vitlöksklyftor samt alla kryddor utom basilikan. Lägg ner köttet i grytan och koka sakta under lock tills köttet är mört och såsen tjocknat. Ös ibland med såsen.
  3. Blanda ner hackad basilika när rätten är klar. Servera eventuellt med pasta.

Annons:

  •  11 ingr
  •  12 ingr
  •  18 ingr

Kalops

av Stefan Karlsson
  •  1h 10 min
  •  11 ingr
  •  11 ingr
  •  20 ingr

Filégryta

av recept.nu
  •  12 ingr
  •  9 ingr