Helstekt högrev
Foto: TV4

Helstekt högrev av


8 Tack för din röst

Bjud på klassisk stek till helgen! Den behöver visserligen några timmar på sig i ugnen, men när den väl ligger där sköter den sig själv. En smakrik potatisgratäng smakar gott till.

  1. Värm ugnen till 125°. Krydda köttet, stick in en termometer och lägg det i en ugnsform. Placera formen strax under mittenfalsen och stek i ugn tills termometern visar 64-67°. Det tar 4-5 timmar.
  2. Låt köttet vila en halvtimme. Skiva det sedan tunt.
  3. Varva potatis, parmesan och lite salt i en ugnsform. Slå på grädden och stek mitt i ugnen i 225° ca 50 minuter, tills ytan har fått färg och potatisen är mjuk.
  •  45 min
  •  17 ingr
  •  2 h
  •  34 ingr
  •  50 min
  •  37 ingr

Helstekt älgfilé

av Emma - Skellefteå
  •  35 ingr
  •  3 h
  •  25 ingr

Salviastekt fläskfilé med rotfruktsgratäng

av Tommy Myllymäki, Lisa Lemke
  •  ca 1,5 h
  •  13 ingr
  •  1h 15 min
  •  23 ingr
  •  29 ingr
  •  30 min
  •  14 ingr
  •  30 min
  •  15 ingr

Mamma Traudes oxrullader

av Ernst Kirchsteiger
  •  40-45 min
  •  15 ingr
  •  30 min
  •  13 ingr

Biff stroganoff

av Tommy Myllymäki
  •  25 min
  •  12 ingr