Foto: TV4

Helstekt högrev


8

Bjud på klassisk stek till helgen! Den behöver visserligen några timmar på sig i ugnen, men när den väl ligger där sköter den sig själv. En smakrik potatisgratäng smakar gott till.

  • 1,6-2 kg benfri högrev
  •   salt och svartpeppar
  •   Gratäng:
  • 1 kg potatis, skivad
  •   salt och svartpeppar
  • ca 60 g riven parmesanost
  • 3 dl grädde
  1. Värm ugnen till 125°. Krydda köttet, stick in en termometer och lägg det i en ugnsform. Placera formen strax under mittenfalsen och stek i ugn tills termometern visar 64-67°. Det tar 4-5 timmar.
  2. Låt köttet vila en halvtimme. Skiva det sedan tunt.
  3. Varva potatis, parmesan och lite salt i en ugnsform. Slå på grädden och stek mitt i ugnen i 225° ca 50 minuter, tills ytan har fått färg och potatisen är mjuk.

Annons:

  •  50 min
  •  7 ingr
  •  1,5 h
  •  15 ingr

Krämig potatisgratäng

av Nigella Lawson
  •  45 min
  •  7 ingr
  •  10 ingr
  •  16 ingr

Indisk kycklinggryta

av Donal Skehan
  •  1,5 h
  •  17 ingr