Helstekt högrev
Foto: TV4

Helstekt högrev av


8

Bjud på klassisk stek till helgen! Den behöver visserligen några timmar på sig i ugnen, men när den väl ligger där sköter den sig själv. En smakrik potatisgratäng smakar gott till.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 2.31/5   Röster: 13 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Värm ugnen till 125°. Krydda köttet, stick in en termometer och lägg det i en ugnsform. Placera formen strax under mittenfalsen och stek i ugn tills termometern visar 64-67°. Det tar 4-5 timmar.
  2. Låt köttet vila en halvtimme. Skiva det sedan tunt.
  3. Varva potatis, parmesan och lite salt i en ugnsform. Slå på grädden och stek mitt i ugnen i 225° ca 50 minuter, tills ytan har fått färg och potatisen är mjuk.
  •  45 min
  •  17 ingr
  •  2 h
  •  34 ingr
  •  50 min
  •  37 ingr
Helstekt älgfilé

Helstekt älgfilé

av Emma - Skellefteå
  •  35 ingr
  •  1h 30 min
  •  19 ingr
  •  29 ingr
Salviastekt fläskfilé med rotfruktsgratäng

Salviastekt fläskfilé med rotfruktsgratäng

av Tommy Myllymäki, Lisa Lemke
  •  ca 1,5 h
  •  13 ingr
  •  1h 15 min
  •  23 ingr
Twixkaka

Twixkaka

av recept.nu
  •  1 h
  •  5 ingr

5-minuterskola

av recept.nu
  •  5 min
  •  5 ingr