Helstekt högrev
Foto: TV4

Helstekt högrev av


8

Bjud på klassisk stek till helgen! Den behöver visserligen några timmar på sig i ugnen, men när den väl ligger där sköter den sig själv. En smakrik potatisgratäng smakar gott till.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 2.71/5   Röster: 24 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Värm ugnen till 125°. Krydda köttet, stick in en termometer och lägg det i en ugnsform. Placera formen strax under mittenfalsen och stek i ugn tills termometern visar 64-67°. Det tar 4-5 timmar.
  2. Låt köttet vila en halvtimme. Skiva det sedan tunt.
  3. Varva potatis, parmesan och lite salt i en ugnsform. Slå på grädden och stek mitt i ugnen i 225° ca 50 minuter, tills ytan har fått färg och potatisen är mjuk.

  • 1 h
  • 5 ingr