Foto: TV4

Helgrillad fläskfilé med svartrötter


4

Fläskfilé blir både saftig och läcker om den grillas hel och sedan skärs upp i skivor. Svartrötter är ett gott tillbehör.

  • 800 g fläskfilé
  •   salt och malen vitpeppar
  • 1 tsk malen ingefära
  •   olja att pensla med
  •   Svartrötter:
  • 250 g svartrötter
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk flytande honung
  1. Häll upp vatten i en bunke och pressa ner citronsaften. Skär bort fästet och dela svartrötterna i tre delar. Skala bitarna med potatisskalare och lägg dem efter hand i citronvattnet så behåller de vita svartrötterna färgen. Koka upp vatten, lägg i svartrötterna och låt dem koka i 20 minuter. Ta upp och låt rinna av.
  2. Gnid in fläskfilén med salt och peppar. Slå in den tunna spetsen i lite folie. Grilla filén varsamt långt från glöden i 20-30 minuter. Ta av folien efter halva tiden så grillas hela filén jämnt. Lägg på svartrötterna de sista minuterna av grilltiden och pensla med honung.
  3. Låt köttet vila i 5 minuter innan det skärs upp i skivor. Servera med svartrötterna.

Annons:

Liknande recept

  •  21 ingr
  •  10 ingr

Helgrillad entrecôte

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  5 ingr
  •  15 ingr