Gulaschsoppa
Foto: TV4

Gulaschsoppa av


8

Gulaschsoppa har blivit så förknippad med sportlov och skidåkning att det finns barn som kallar den för ”slalom-soppa”. Vill du ha en matigare soppa serverar du den med klimp.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Skala och finhacka den gula löken. Skär köttet i kuber. Bryn löken i fettet tills den är gyllenbrun. Tillsätt paprikapulver, spiskummin och kött samt den rårivna potatisen. Låt puttra under lock i 10 minuter. Rör om ofta!
  2. Tillsätt tomatpuré och 3 dl av buljongen. Sjud ytterligare i ca 1 timme eller tills köttet känns mört. Skär potatisen och den urkärnade paprikan i bitar. Tillsätt dem och resterande buljong. Låt soppan koka tills potatisen är helt färdig.
  3. Klimp: Arbeta samman mjöl och ägg. Tillsätt salt medan du knådar degen smidig med händerna.
  4. När soppan är nästan färdig nyper du av små bitar av degen som tillsätts soppan direkt. Sjud ytterligare 10 minuter. Servera soppan rykande het.
  •  18 ingr
  •  10 ingr
Rotfruktssoppa

Rotfruktssoppa

av recept.nu
  •  11 ingr
Korngrynssoppa

Korngrynssoppa

av recept.nu
  •  13 ingr
Majssoppa

Majssoppa

av recept.nu
  •  8 ingr
Minestronesoppa

Minestronesoppa

av recept.nu
  •  19 ingr
  •  9 ingr
Broccolisoppa

Broccolisoppa

av recept.nu
  •  8 ingr
Twixkaka

Twixkaka

av recept.nu
  •  1 h
  •  5 ingr

5-minuterskola

av recept.nu
  •  5 min
  •  5 ingr