Grillade revbensspjäll med glaze
Foto: TV4

Grillade revbensspjäll med glaze av


4

Det går absolut att grilla tjocka revbensspjäll. I USA kokar man spjällen först och grillar dem sedan. Strax före servering penslas spjällen med en glaze, som ger smak och färg.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.8/5   Röster: 5 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Lägg spjället i en stor kastrull och häll på vatten så att det täcker. Lägg i salt, peppar och lagerblad och låt kok upp. Låt sjuda på svag värme under lock i 30-45 minuter, beroende på tjocklek. Ta upp spjällen och låt dem svalna.
  2. Glaze: Blanda samman passerade tomater, worcestershiresås, sirap, paprika- och chilipulver. Pressa ner vitlöken.
  3. Ugnsstek så här: Lägg revbenen på ett galler i en långpanna med benen uppåt. Stek i 275° i ca 20 minuter. Vänd och pensla med glaze. Stek i ca 10 minuter till. Pensla med mera glaze före servering.
  4. Grilla så här: Grilla spjällen runt om på träkolsgrill. Det tar sammanlagt mellan 10 och 15 minuter. Grilla långt från glöden. Pensla med glaze före servering. Skär upp spjället så att varje bit har ben i sig.
Grillmix med punjena paprika

Grillmix med punjena paprika

av Cecilia, Stockholm
  •  ca 2 h
  •  55 ingr
Grillat lamm

Grillat lamm

av Tomas Lundgren
  •  17 ingr
Vårens timbaler

Vårens timbaler

av Lisa Lönner Pulkkinen
  •  3 min
  •  35 ingr
  •  13 ingr
Twixkaka

Twixkaka

av recept.nu
  •  1 h
  •  5 ingr

5-minuterskola

av recept.nu
  •  5 min
  •  5 ingr