Foto: TV4

Grillade revbensspjäll med glaze


4

Det går absolut att grilla tjocka revbensspjäll. I USA kokar man spjällen först och grillar dem sedan. Strax före servering penslas spjällen med en glaze, som ger smak och färg.

  • 1 1/2 kg tjocka revbensspjäll
  • 1 tsk salt/ liter vatten
  • 3  svartpepparkorn
  • 1  lagerblad
  •   Glaze:
  • 1 dl passerade tomater
  • 2 msk worcestershiresås
  • 2 msk sirap
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm chilipulver
  • 1  vitlöksklyfta
  1. Lägg spjället i en stor kastrull och häll på vatten så att det täcker. Lägg i salt, peppar och lagerblad och låt kok upp. Låt sjuda på svag värme under lock i 30-45 minuter, beroende på tjocklek. Ta upp spjällen och låt dem svalna.
  2. Glaze
    Blanda samman passerade tomater, worcestershiresås, sirap, paprika- och chilipulver. Pressa ner vitlöken.
  3. Ugnsstek så här
    Lägg revbenen på ett galler i en långpanna med benen uppåt. Stek i 275° i ca 20 minuter. Vänd och pensla med glaze. Stek i ca 10 minuter till. Pensla med mera glaze före servering.
  4. Grilla så här
    Grilla spjällen runt om på träkolsgrill. Det tar sammanlagt mellan 10 och 15 minuter. Grilla långt från glöden. Pensla med glaze före servering. Skär upp spjället så att varje bit har ben i sig.

Annons:

Liknande recept

  •  15 ingr
  •  9 ingr

Grillade lammribs

av recept.nu
  •  6 ingr
  •  26 ingr
  •  14 ingr
  •  1h 30 min
  •  13 ingr