Perfekt griljering till julskinkan

Griljering till julskinka ny
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Perfekt griljering till julskinkan

3 ingredienser

Köper du en färdigkokt skinka kan du ändå sprida juldoft i huset genom att griljera den på klassikt vis.

Ingredienser

portioner
  • 1 ägg
  • 4 msk senap (blanda gärna flera olika)
  • 4-6 msk ströbröd

Gör så här

  1. Skär bort svålen men låt något av fettet vara kvar. Torka av fettet med ren kökshandduk eller hushållspapper, så fäster griljeringen bättre.
  2. Värm ugnen till 275°. Blanda samman ägg och senap. Blanda gärna flera olika senapssorter och styrkor, söta som starka. Bred det jämnt över skinkan.
  3. Sikta över ströbrödet och klappa in det i senapsblandningen. Griljera i ugn i 10 min eller tills griljeringen fått tillräckligt med färg.