Fyllda isterband med stuvad potatis

Fyllda isterband med stuvad potatis
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fyllda isterband med stuvad potatis

12 ingredienser

Isterband behöver inte bara stekas i panna och serveras till stuvad potatis. Vill du ge anrättningen mera färg och smak kan du fylla isterbanden. Servera med kokta grönsaker.

Ingredienser

portioner
  • 4 isterband

Fyllning:

  • 0,5 gul lök
  • 0,5 dl inlagda rödbetor, hackade
  • 1 saltgurka
  • 0,5 äpple

Stuvad potatis:

  • 1 kg potatis
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar
  • 0,25 purjolök

Gör så här

  1. Isterband: Sätt ugnen på 225°. Skåra isterbanden på längden och lägg dem i en ugnssäker form. Skala och hacka lök och äpple. Fräs löken i smör och blanda i äppelhacket. Hacka rödbetorna och saltgurkan och blanda ner. Fördela fyllningen i de skårade isterbanden och ställ in dem i ugnen i 20 minuter.
  2. Stuvad potatis: Skala och skiva potatisen. Koka potatisskivorna mjuka i lättsaltat vatten, låt rinna av. Ansa och skiva purjolöken. Smält smöret och vispa ner mjölet tills redningen blir slät. Spä med mjölken, lite i taget. Lägg i purjoskivorna och låt det sjuda sakta i ett par minuter. Krydda med salt och peppar och vänd försiktigt ner potatisskivorna.