Foto: TV4

Fylld köttfärslimpa


8

En köttfärslimpa kan vara som den är eller fyllas med allehanda gott och kryddas upp efter fantasi. Vispa ur formen med lite buljong så får du en god sky, som du kan göra gräddsås på…

  • 600 g nötfärs
  • 200 g fläskfärs
  • 2 st äggulor
  • 1 dl skorpsmulor
  • 2 dl tunn grädde eller mjölk
  • 1 st gul lök, riven
  • 1/2 msk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  •   Fyllning:
  • 1-200 g bacon, strimlad
  • 1 litet paket gröna ärter, frysta
  • 1 st ägg, uppvispat
  1. Sätt ugnen på 250°/225° grader. Blanda alla ingredienser till färsen i en skål och arbeta den smidig.
  2. Smöra en ugnsfast form och forma till en botten på köttfärslimpan av knappt halva färsen.
  3. Lägg på hälften av fyllningen och täck den med ett tunt lager färs. Lägg över resten av fyllningen och täck med den återstående färsen.
  4. Pensla färsen med det uppvispade ägget och ställ in den i ugnen. När ytan fått fin färg sänks värmen till 225° och färsen steks färdig omkring en timme. Ös den under stekningen med fettet i formen. Täck ytan med folie om den skulle bli alltför brun.

Annons:

Köttfärslimpa

av Markus Aujalay
  •  18 ingr

Köttfärslimpa

av GI Viktkoll
  •  1h 15 min
  •  10 ingr

Köttfärslimpa "Meatloaf"

av Jesper Almén, Pecka Hammarstedt
  •  1h 15 min
  •  14 ingr
  •  11 ingr

Olive Ascolane

av recept.nu
  •  40 min
  •  16 ingr
  •  14 ingr

Ostsufflé

av recept.nu
  •  14 ingr

Hjortronformar

av recept.nu
  •  10 ingr