Fylld köttfärslimpa
Foto: TV4

Fylld köttfärslimpa av


8 Tack för din röst

En köttfärslimpa kan vara som den är eller fyllas med allehanda gott och kryddas upp efter fantasi. Vispa ur formen med lite buljong så får du en god sky, som du kan göra gräddsås på…

  1. Sätt ugnen på 250°/225° grader. Blanda alla ingredienser till färsen i en skål och arbeta den smidig.
  2. Smöra en ugnsfast form och forma till en botten på köttfärslimpan av knappt halva färsen.
  3. Lägg på hälften av fyllningen och täck den med ett tunt lager färs. Lägg över resten av fyllningen och täck med den återstående färsen.
  4. Pensla färsen med det uppvispade ägget och ställ in den i ugnen. När ytan fått fin färg sänks värmen till 225° och färsen steks färdig omkring en timme. Ös den under stekningen med fettet i formen. Täck ytan med folie om den skulle bli alltför brun.