Fläskkarré med ingefära
Foto: TV4

Fläskkarré med ingefära av


8

Fläskkarré blir extra gott när det långsamt får puttra i ugnen med goda kryddor under lång tid i låg temperatur. Då blir köttet extra mört och saftigt och smaken på köttet hinner utvecklas. Ingefära, kryddnejlika och salvia är goda smaker som passar perfekt till fläsk!

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Stick hål här och var i köttet och peta in ingefära. Krydda runtom med salt, peppar och nejlikor.
  3. Lägg köttet i ugnsform. Knåda ihop margarin och salvia och bred över. Sätt in en köttermometer.
  4. Stek mitt i ugnen till 85 grader. Pensla med fettet.
  5. Lägg tomaterna runt köttet de sista 20 min.
  •  29 ingr
  •  1h 30 min
  •  19 ingr
  •  14 ingr
Chicken tikka

Chicken tikka

av recept.nu
  •  20 ingr
  •  19 ingr
Rotfruktspaj

Rotfruktspaj

av recept.nu
  •  12 ingr
  •  14 ingr
Vårens timbaler

Vårens timbaler

av Lisa Lönner Pulkkinen
  •  3 min
  •  35 ingr
Twixkaka

Twixkaka

av recept.nu
  •  1 h
  •  5 ingr

5-minuterskola

av recept.nu
  •  5 min
  •  5 ingr