Foto: TV4

Fläskkarré med ingefära


8

Fläskkarré blir extra gott när det långsamt får puttra i ugnen med goda kryddor under lång tid i låg temperatur. Då blir köttet extra mört och saftigt och smaken på köttet hinner utvecklas. Ingefära, kryddnejlika och salvia är goda smaker som passar perfekt till fläsk!

  • 1 1/2-2 kg fläskkarré
  • 1 tsk nejlikor, malda
  • 1 msk salvia
  • 3 msk margarin
  • 2 st syltade ingefärsfrukter, hackade
  • 10 st små tomater, skållade och skalade
  •   salt och peppar
  •   Ugn: 175°
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Stick hål här och var i köttet och peta in ingefära. Krydda runtom med salt, peppar och nejlikor.
  3. Lägg köttet i ugnsform. Knåda ihop margarin och salvia och bred över. Sätt in en köttermometer.
  4. Stek mitt i ugnen till 85 grader. Pensla med fettet.
  5. Lägg tomaterna runt köttet de sista 20 min.

Annons:

  •  1h 20 min
  •  19 ingr
  •  10 ingr
  •  1h 30 min
  •  11 ingr
  •  13 ingr
  •  9 ingr