ca 1 kg fläskkarré, benfri (eller ca 1,2 kg med ben)
salt
svartpeppar
1 tsk ingefära
Sås:
3 dl buljong
1,5 dl grädde
1,5 dl äppelmos
1 msk vetemjöl
1-2 krm malen ingefära
salt
peppar
kinesisk soja
Tillbehör:
brysselkål, kokt
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Tag fram en ugnsform och smöra den lätt. Krydda köttet runtom med salt, peppar och ingefära och lägg det i formen.
Beräkna stektiden till ca 1 timme och 45 min, eller tills termometern visar 85°.
Vispa ur formen med lite av buljongen och sila skyn ned i en kastrull. Späd med resten av buljongen och grädden. Koka utan lock tills såsen kokat ihop något.
Rör ned äppelmoset samt mjölet, utrört med lite vatten. Koka 5 min och smaka av med kryddor och soja.
Skär upp köttet och servera med varm brysselkål, kokt potatis och den goda äppelsåsen till.