Fläskjärpar i senapssås

Fläskjärpar i senapssås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fläskjärpar i senapssås

16 ingredienser

Senapssåsen ger järparna extra smak. De är även goda att göra på såväl nöt- som älgfärs. Gör gärna en stor sats och frys in.

Ingredienser

portioner
  • ca 600 g mager fläskfärs
  • salt
  • peppar
  • 3 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl mellangrädde

Sås:

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2-3 dl ljus buljong
  • 2 dl grädde
  • soja, några droppar
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • salt
  • peppar
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Blanda färsen med salt och peppar, därefter med övriga ingredienser. Provstek en liten klick för att kolla kryddningen.
  2. Forma äggstora bullar av färsen och stek dem sakta klara med matfett i en panna på medelvärme.
  3. Fräs smör och mjöl till såsen. Späd med buljong och grädde, koka 10 minuter. Krydda och smaka av såsen med soja och senap. Slå såsen över färsbullarna och strö på persilja eller annat kryddgrönt.