Foto: TV4

Fläskfilé med grönpepparsås


4

Fläskfilé finns ofta till bra pris inför helgen. Här får den sällskap av grönpepparsås spetsad med konjak. Den går bra att utesluta. Använd då en stark fond för bra smak. Servera med en potatiskaka och lättkokta sockerärter.

  • 500 g hel, putsad fläskfilé
  • 8  stora potatisar
  • 4 msk smör
  • 1  schalottenlök
  • 2 msk grönpeppar
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 msk konjak
  •   salt och vitpeppar
  • 200 g sockerärter
  1. Potatiskaka
    Koka potatisen nästan färdig, 10–15 minuter, med skalen på. Låt den svalna och skala den. Riv den grovt. Stek potatisen som en kaka i teflonpanna i lite brynt smör i ca 5 minuter utan att röra om i pannan. Vänd kakan med hjälp av ett lock eller en tallrik och stek andra sidan i ca 5 minuter.
  2. Sås
    Hacka löken. Fräs den och grönpepparn någon minut i lite smör i en kastrull. Sätt till grädden och låt koka ihop till cirka hälften. Krydda med salt, nymalen peppar och konjak.
  3. Kött
    Krydda filén, som ska vara hel, med salt och nymalen peppar. Stek den i brynt smör i 10–15 minuter, beroende på storlek. Servera filén med potatiskakan, såsen och lättkokta sockerärter.

Annons:

  •  21 ingr
  •  15 ingr

Potatiskaka

av recept.nu
  •  4 ingr
  •  8 ingr
  •  2 h
  •  41 ingr