Färsgryta med rotsaker

Färsgryta med rotsaker
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Färsgryta med rotsaker

12 ingredienser

Grytan får mycket smak genom att puttra länge under lock. Servera den gärna med ett gott bröd, att suga upp den mustiga skyn med.

Ingredienser

portioner
  • ca 500 g köttfärs
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl buljong, från tärning
  • 1 klyfta rotselleri
  • 3 morötter
  • 1 palsternacka
  • 0,5 purjolök
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 2 lagerblad
  • olivolja, att bryna i

Gör så här

  1. Bryn färsen i olivolja med salt och peppar. Smula färsen och lägg den i en gryta. Krydda och tillsätt tomatpuré. Slå på buljongen.
  2. Skär grönsakerna i skivor och mindre tärningar och finhacka vitlöken. Bryn allt undan för undan och lägg ner i grytan.
  3. Tillsätt lagerbladen och koka sakta under lock ca 45 minuter.