Foto: TV4

Färsfylld paprika


4

Välj stora paprikor av valfri färg, men tänk på att gröna har lite beskare smak än röda och gula. Servera gärna en sallad till och gärna även med ris separat om du har hungrigt middagssällskap.

  • 4  stora paprikor
  • 350 g blandfärs
  •   salt och malen vitpeppar
  • 1  ägg
  • 1 dl kokt ris
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 krm timjan
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl riven ost
  •   Sås:
  • 1 burk tomatsoppa
  •   tabasco
  •   svartpeppar
  •   smör till formen
  1. Värm ugnen till 200°. Skär av toppen på paprikorna och ta bort kärnorna. Ställ dem i en lättsmord form.
  2. Blanda färsen med salt, peppar, ägg, ris, tomatpuré, timjan och olivolja. Fyll paprikorna. Strö ost på toppen och ställ in dem i nedre halvan av ugnen cirka 40 minuter eller tills färsen är klar.
  3. Späd soppan med hälften så mycket vätska som det står på burken. Smaksätt den och servera som sås till.

Annons:

  •  16 ingr
  •  14 ingr
  •  26 ingr
  •  15 ingr

Paella på grönt

av recept.nu
  •  13 ingr
  •  15 min
  •  14 ingr

Lasagne Bolognese

av recept.nu
  •  20 ingr
  •  9 ingr