Brässerad oxfilé med primörer

Brässerad oxfilé med primörer
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Brässerad oxfilé med primörer

12 ingredienser

Den djupfrysta oxfilén som finns i de flesta butiker passar utmärkt att brässera. Tina filén nästan helt, så blir den allra bäst.

Ingredienser

portioner
  • 1,2 kg oxfilé
  • 1,25 l oxbuljong
  • 8 vitpepparkorn
  • salt
  • vitpeppar
  • 0,5 kruka färsk basilika

Till servering:

  • 4 potatisar
  • 4 morötter
  • 1 blomkål (litet)
  • 250 g broccoli
  • 4 salladslökar
  • 8 gröna sparrisar

Gör så här

  1. Skaka potatis och morot och skär i mindre bitar. Bryt blomkål och broccoli i buketter. Ansa salladslökar och sparris. Skär köttet i 8 lika tjocka skivor. Plocka av bladen från basilikan.
  2. Lägg köttet i en kastrull. Häll på så mycket buljong att bottnen täcks. Tillsätt pepparkornen. Koka upp och sjud i 10-15 minuter, tills köttet är så kokt som du önskar. Ta upp skivorna och håll dem varma.
  3. Häll i resten av buljongen i kastrullen. Koka upp och lägg i potatis och morot. Låt sjuda i ca 6 minuter. Lägg i blomkål, broccoli, salladslök och sparris. Koka upp och sjud ytterligare 5 till 8 minuter. Ta upp grönsakerna med hålslev och fördela på varma tallrikar. Fördela köttskivorna ovanpå och krydda med salt och peppar. Skeda över lite av buljongen, garnera med basilika och servera genast.