Foto: TV4

Biffstek med lök


4

Biffstek med lök är en ursvensk rätt. Helst ska den stekas i gjutjärnspanna och serveras med stekt och sedan buljongkokt rödlök. Välj en väl marmorerad biff till den här rätten.

  • 500 g utskuren biff
  • 6  rödlökar, skurna i tjocka ringar
  • 3 msk smör
  •   salt och vitpeppar
  • 2 dl köttbuljong (tärning)
  •   persilja
  •   kokt potatis
  1. Sätt på potatisen. Skala löken och skär den i hela, inte för tunna ringar. Stek löken i smör på medelvärme ca 5 minuter tills den är glansig och lätt brynt. Häll på buljongen och koka ihop ett par minuter. Ställ åt sidan.
  2. Skär ut 4 biffar av köttet. Platta ut biffarna med knytnäven eller banka lätt med en köttbankare. Krydda båda sidor med salt och peppar. Bryn biffarna i smör i 3-4 minuter på varje sida.
  3. Lägg upp biffarna på ett uppläggningsfat eller varma tallrikar. Koka upp löken och slå den het över biffarna. Strö hackad persilja över och servera genast.

Annons:

Liknande recept

  •  8 ingr
  •  8 ingr
  •  12 ingr

Biff Greta

av recept.nu
  •  14 ingr
  •  10 ingr
  •  30 min
  •  9 ingr

Ångbåtsbiff

av recept.nu
  •  7 ingr
  •  14 ingr