Foto: TV4

Biffstek med lök


4

Biffstek med lök är en ursvensk rätt. Helst ska den stekas i gjutjärnspanna och serveras med stekt och sedan buljongkokt rödlök. Välj en väl marmorerad biff till den här rätten.

  • 500 g utskuren biff
  • 6  rödlökar, skurna i tjocka ringar
  • 3 msk smör
  •   salt och vitpeppar
  • 2 dl köttbuljong (tärning)
  •   persilja
  •   kokt potatis
  1. Sätt på potatisen. Skala löken och skär den i hela, inte för tunna ringar. Stek löken i smör på medelvärme ca 5 minuter tills den är glansig och lätt brynt. Häll på buljongen och koka ihop ett par minuter. Ställ åt sidan.
  2. Skär ut 4 biffar av köttet. Platta ut biffarna med knytnäven eller banka lätt med en köttbankare. Krydda båda sidor med salt och peppar. Bryn biffarna i smör i 3-4 minuter på varje sida.
  3. Lägg upp biffarna på ett uppläggningsfat eller varma tallrikar. Koka upp löken och slå den het över biffarna. Strö hackad persilja över och servera genast.
  •  8 ingr

Biff Greta

av recept.nu
  •  14 ingr
  •  12 ingr

Ångbåtsbiff

av recept.nu
  •  7 ingr
  •  14 ingr

Biff Stroganoff

av Dominika Peczynski
  •  15 ingr
  •  8 ingr

Biff Sang

av Sanna Ehdin
  •  16 ingr