Ugnsbakade grönsaker
Foto: TV4

Ugnsbakade grönsaker
av


4 Tack för din röst

Plocka ihop dina favoritgrönsaker. Här brukar det passa bäst med zucchini, aubergine, paprika och lök. Tar du också med potatis och andra rotfrukter, till exempel morötter, jordärtskockor eller svartrötter, blir det riktigt mättande. Servera grönsakerna som en ensamrätt med bröd.

  1. Värm ugnen till 250°. Skrubba potatisen, den behöver inte skalas. Dela större potatisar i bitar. Lägg i en långpanna och skjutsa in i ugnen.
  2. Skölj aubergine, zucchini och paprika. Skär grönsakerna i bitar, något större än potatisen. Skala löken och skär i halvor. Lägg grönsakerna i långpannan med potatisen när den stekt i 10 minuter.
  3. Blanda oljan med tunt skivad vitlök och oregano. Ringla över olivoljan. Blanda om och baka i ca 20 minuter tills grönsakerna är mjuka.
  •  40 m
  •  12 ingr
  •  25 m
  •  14 ingr
  •  45 min
  •  12 ingr
  •  30 min
  •  24 ingr

Ugnsbakad lax med smördeg

av Pelle Johansson
  •  15 min
  •  10 ingr

Ugnsbakad kycklingfilé med grönsaker

av Ulrika Davidsson, Ola Lauritzson
  •  20 ingr
  •  2h 20 min
  •  20 ingr
  •  12 ingr

Mos i fina färger

av Charlotta Malhotra, Jessica Staël von Holstein
  •  13 ingr

Tomatsås tutti

av Anna Lind Lewin och Zeke Lind
  •  13 ingr

Mormors rårakor

av Christina Estemar Banks
  •  6 ingr

Potatisplättar

av recept.nu
  •  9 ingr