Foto: TV4

Ugnsbakade grönsaker


4

Plocka ihop dina favoritgrönsaker. Här brukar det passa bäst med zucchini, aubergine, paprika och lök. Tar du också med potatis och andra rotfrukter, till exempel morötter, jordärtskockor eller svartrötter, blir det riktigt mättande. Servera grönsakerna som en ensamrätt med bröd.

  • 1/2 kg färsk potatis
  • 2  auberginer
  • 2  zucchini
  • 2  paprikor, gärna i olika färg
  • 3  rödlökar
  • 2 msk olivolja
  • 2  vitlöksklyftor
  • 2 tsk torkad oregano
  •   grovt salt
  1. Värm ugnen till 250°. Skrubba potatisen, den behöver inte skalas. Dela större potatisar i bitar. Lägg i en långpanna och skjutsa in i ugnen.
  2. Skölj aubergine, zucchini och paprika. Skär grönsakerna i bitar, något större än potatisen. Skala löken och skär i halvor. Lägg grönsakerna i långpannan med potatisen när den stekt i 10 minuter.
  3. Blanda oljan med tunt skivad vitlök och oregano. Ringla över olivoljan. Blanda om och baka i ca 20 minuter tills grönsakerna är mjuka.

Annons:

Liknande recept

Ugnsbakade grönsaker

av Anders Levén
  •  35 min
  •  10 ingr

Grillade grönsaker

av Magnus Viksten
  •  7 ingr

Ugnsbakade rotsaker

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  6 ingr

Kåsebergafisk

av Sanna Töringe
  •  20 min
  •  10 ingr
  •  10 ingr
  •  11 ingr
  •  7 ingr
  •  10 ingr