I den här soppan har den milda smaken av rotfrukterna kombinerats med ett hett kryddat spett. Du som äter vegetariskt kan byta ut kycklingen mot quornbitar.
Spett: Dela varje kycklingfilé i 2 delar. Blanda sambal oelek och olivolja. Marinera kycklingbitarna i blandningen i rumstemperatur i 2 timmar.
Ansa och skär rotsellerin och purjolöken i mindre bitar. Lägg dem i en stor kastrull. Fyll på med kycklingbuljong, mjölk och grädde. Koka upp och låt koka tills sellerin är mjuk. Mixa och passera eventuellt soppan. Häll tillbaka soppan i kastrullen och blanda ner portvin, smör, salt och vitpeppar.
Sätt ugnen på 150°. Trä upp filéerna på blötlagda träspett. Bryn kycklingspetten runt om. Stek dem klara i ugnen tills innertemperaturen är 70 grader. Vid servering mixa upp soppan med lite mjölk. Servera spetten till soppan.