Potatispannkakor à la rösti med rotfrukter

Potatispannkakor à la rösti med rotfrukter
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Potatispannkakor à la rösti med rotfrukter

14 ingredienser

Spröda pannkakor av grovt rivna grönsaker brukar vara ett omtyckt sätt att servera grönsaker på. Lägg till exempel ricottaost eller annan färskost mellan de varma pannkakorna och servera dem med stekt spenat samt tomat- eller pestosås.

Ingredienser

portioner
  • 400 g zucchini
  • 400 g morot
  • 400 g potatis
  • 400 g rotselleri, palsternacka eller persiljerot
  • 4 dl vetemjöl
  • salt
  • vitpeppar
  • timjan, finhackad (eller rosmarin)
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning
  • 2 dl ricotta
  • salt
  • vitpeppar
  • 4 msk gräslök

Gör så här

  1. Riv alla grönsaker grovt. Klappa dem torra med hushållspapper och blanda dem med mjöl, örter, salt och peppar.
  2. Värm smör och olja i en liten stekpanna, gärna teflon. Lägg ner en del av de rivna grönsakerna och tryck ihop dem till ett jämnt lager. Stek grönsakerna ca 3 minuter, tills de är gyllene och hänger ihop. Vänd dem med hjälp av en stekspade och stek ytterligare 3 minuter på andra sidan. Fortsätt tills blandningen är slut.
  3. Vid serveringen läggs pannkakorna ihop med ricotta, utrörd med lite salt, peppar och gräslök, emellan.