Kroppkakor med rotfrukter

Kroppkakor med rotfrukter
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kroppkakor med rotfrukter

7 ingredienser

Om du lagat mycket kroppkakor och har över, eller om du köper färdiga kroppkakor lagar du snabbt den här välsmakande vardagsrätten.

Ingredienser

portioner
  • 12 kroppkakor
  • 1 morot
  • 1 bit kålrot
  • 1 bit palsternacka
  • 1 bit rotselleri
  • 1 l kycklingbuljong
  • 2 tsk persilja, finklippt

Gör så här

  1. Dela kroppkakorna på mitten. Skala morot, kålrot, palsternacka och rotselleri. Skär rotfrukterna i mindre bitar.
  2. Koka upp buljongen, lägg i grönsakerna och koka dem mjuka.
  3. Stek eller grilla kroppkakorna och servera dem i den varma rotfruktsbuljongen. Strö över persilja.