Foto: TV4

Grönsaksgryta


4

En lättlagad och smal gryta, att antingen servera helt vegetarisk eller som tillbehör till kött eller kyckling.

  • ca 500 g vitkål
  • 3-4  morötter
  • 1  purjolök
  • 2-3  paprikor
  • 250 g gröna bönor
  • 2 klyftor vitlök
  •   salt och malen vitpeppar
  • 1 tsk timjan eller dragon
  • 1  lagerblad
  • 3 dl grönsaksbuljong
  1. Strimla eller skiva grönsakerna och varva dem i en gryta.
  2. Krydda och lägg i lagerbladet. Slå på buljong så det knappt täcker.
  3. Sjud sakta under lock 30-40 minuter.

Annons:

Liknande recept

  •  11 ingr
  •  21 ingr
  •  7 ingr
  •  8 ingr
  •  13 ingr
  •  9 ingr
  •  11 ingr