Stekta panerade abborrfiléer

Stekta panerade abborrfiléer
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Stekta panerade abborrfiléer

7 ingredienser

Om du skär ett snitt på var sida om benraden på filén, är det enkelt att plocka bort alla ben på en gång och filén blir helt benfri.

Ingredienser

portioner
  • 500 g abborrfilé
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd, siktat
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Häll upp mjölet i en djup tallrik. Vispa upp ägget i en annan. Blanda ströbröd, salt och peppar i en tredje.
  2. Doppa fiskfiléerna föst i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Lägg dem att torka på ett skärbräde.
  3. Heta upp smör i en stekpanna. Stek filéerna gyllenbruna på båda sidor, ca 3 minuter per sida.