Stekt rödtunga Murat

Stekt rödtunga Murat
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Stekt rödtunga Murat

11 ingredienser

Joachim Murat, kejsar Napoleons svåger, var kung av Neapel och avled år 1815. Ursprungligen lagades den här rätten med piggvar. Men det går utmärkt att använda annan fisk, t ex sjötunga eller rödtunga.

Ingredienser

portioner
  • 8 rödtungafiléer
  • salt
  • vitpeppar
  • 4 msk vetemjöl
  • smör, att steka i
  • 4 potatisar
  • 1 burk kronärtskocksbottnar
  • 4 tomater
  • 2 tsk citron, pressad
  • 2 msk persilja, grovhackad
  • 50 g smör

Gör så här

  1. Skär potatisarna och kronärtskocksbottnarna i tärningar och stek dem var för sig i smör. Skär tomaterna i tjocka skivor. ’Vänd i mjöl, krydda med salt och peppar och stek i het olja. Lägg på hushållspapper att rinna av.
  2. Krydda fisken med salt och peppar och vänd den i mjöl. Stek den gyllenbrun i rikligt med smör. Lägg fisken på varma tallrikar.
  3. Fördela potatis och kronärtskockor runt om. Lägg på tomatskivorna. Droppa över lite citron. Strö på persiljan och slå över brynt smör. Servera genast med sparrisen och citronklyftor. Dekorera med färska örter.