Spickesill med gräddfil

Spickesill med gräddfil
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Spickesill med gräddfil

5 ingredienser

Ordet spicken betyder rå och saltad. Saltsill kan vi både köpa hel, från tunna eller som filéer. Ja, till och med urvattnade filéer finns! Då går det väldigt snabbt och lätt att servera denna lätta sommarlunch.

Ingredienser

portioner
  • 2 hela salta sillar
  • 1 gul lök
  • 1 dl gräslök, finskuren
  • 3 dl gräddfil

Till servering:

  • färskpotatis, kokt med skal

Gör så här

  1. Använder du hela sillar ska de tas ur. Skölj sillen och låt dem ligga i vatten till nästa dag.
  2. Skölj sillen väl och dra av skinnet. Skär hela sillar tvärs över i 2-3 cm tjocka skivor. Skär filéer i lika tjocka skivor.
  3. Skala och hacka löken fint. Skär gräslöken fint. Lägg upp i skålar och lägg även upp gräddfilen. Servera sillen med tillbehören och nykokt potatis.