Grytan som du ställer på bordet doftar kryddstarkt och ser spännande ut. Välj den fisk och de skaldjur du själv gillar eller kan få tag i. Du kan använda marulk, hälleflundra eller gös. Fisken ska vara fast och dagsfärsk.
Woksås: Blanda samman honung, risvinäger, soja, sambal, koriander och majsstärkelse. Pressa ner vitlöksklyftan. Skala och riv ingefäran. Rör ner. Ställ åt sidan.
Koka nudlarna enligt anvisning på paketen. Ansa och skär grönsakerna i jämnstora bitar. Koka havskräftorna i lättsaltat vatten i 5–6 minuter och skala dem sedan. Skölj och borsta musslorna. Skär fisken i bitar. Hetta upp lite olja i en wok. Woka grönsakerna några minuter. Häll över dem i en varm skål och slå över de kokta och avrunna nudlarna. Håll varmt.
Hetta upp lite ny olja i woken. Woka havskräftorna 1 minut. Lägg i lax, musslor och räkor och woka ytterligare 3 minuter (plocka bort de musslor som eventuellt inte öppnat sig). Blanda i woksåsen och låt puttra någon minut. Fördela på 4 tallrikar. Dekorera med färsk koriander.