Foto: TV4

Räksallad


4

  • 400 g räkor utan skal
  • 200 g färska champinjoner
  • 4  tomater
  • 8  sparrisar
  • 1 msk hackad gul lök
  • 1 msk finskuren gräslök
  • 2  hårdkokta ägg
  •   dill
  •   Vinägrett:
  • 1 1/2 msk vinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk senap
  • 5 msk matolja
  • 1 krm malen vitpeppar
  1. Ansa och skölj grönsakerna och koka sparrisen. Skiva champinjonerna och dela tomaterna i klyftor. Dela sparrisen i 3 cm långa bitar.
  2. Blanda salt, peppar och vinäger till vinägrettdressingen. Vispa ner senap och olja och blanda vinägretten med grönsaker och räkor.
  3. Lägg upp salladen på ett fat och dekorera med äggklyftor och dill.

Annons:

Liknande recept

Joppes räksallad

av recept.nu
  •  11 ingr
  •  13 ingr

Joppes räksallad

av Christer Lingström
  •  13 ingr
  •  14 ingr

Räksallad

av recept.nu
  •  3 ingr
  •  21 ingr
  •  13 ingr