Pasta med räksås
Foto: TV4

Pasta med räksås av


4

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Skala räkorna men spara skalen. Skala och hacka löken och fräs den lätt ett par minuter. Lägg i räkskalen och fräs alltsammans 1 minut. Rör ner tomatpuré, öka värmen och fräs ytterligare några minuter.
  2. Häll i vitt vin, lägg på locket och låt blandningen sjuda på svag värme i 20 minuter, det ska bli en räkbuljong. Under tiden kokar du pastan.
  3. Sila räkbuljongen. Häll i grädden och låt alltsammans sjuda tills du får en lagom tjock sås. Lägg i räkorna precis innan du ska servera, annars blir de sega. Krydda med lite salt och några tag av pepparkvarnen. Lägg den väl avrunna pastan i en varm serveringsskål och häll över räksåsen. Blanda om och servera genast.
  •  1,5 h
  •  71 ingr
  •  1 h 20 m
  •  22 ingr
  •  45 m
  •  14 ingr
  •  20 min
  •  15 ingr
Bouillabaisse

Bouillabaisse

av recept.nu
  •  49 ingr
Pasticcio

Pasticcio

av recept.nu
  •  19 ingr
  •  20 ingr
Twixkaka

Twixkaka

av recept.nu
  •  1 h
  •  5 ingr

5-minuterskola

av recept.nu
  •  5 min
  •  5 ingr