Foto: TV4

Pasta med räksås


4

  • 4  portioner bandspaghetti
  • 500 g räkor med skal
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1  gul lök
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1 msk smör
  •   salt och malen vitpeppar
  1. Skala räkorna men spara skalen. Skala och hacka löken och fräs den lätt ett par minuter. Lägg i räkskalen och fräs alltsammans 1 minut. Rör ner tomatpuré, öka värmen och fräs ytterligare några minuter.
  2. Häll i vitt vin, lägg på locket och låt blandningen sjuda på svag värme i 20 minuter, det ska bli en räkbuljong. Under tiden kokar du pastan.
  3. Sila räkbuljongen. Häll i grädden och låt alltsammans sjuda tills du får en lagom tjock sås. Lägg i räkorna precis innan du ska servera, annars blir de sega. Krydda med lite salt och några tag av pepparkvarnen. Lägg den väl avrunna pastan i en varm serveringsskål och häll över räksåsen. Blanda om och servera genast.

Annons:

Liknande recept

  •  25 ingr
  •  21 ingr
  •  18 ingr

Ris med räksås

av recept.nu
  •  10 ingr
  •  1 h
  •  14 ingr

Fin fiskgratäng

av recept.nu
  •  23 ingr
  •  70 min
  •  24 ingr