Laxschnitzel med örthollandaise

Laxschnitzel med örthollandaise
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Laxschnitzel med örthollandaise

11 ingredienser

Av tunna skivor lax, en påse färdig sås och broccoli lagar du en snabb och god måltid. Servera kokt potatis till. Har du en potatispress ser det extra festligt ut att pressa potatisen.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor lax (tunna skivor à 150 g)
  • 200 g broccoli

Sås:

  • 1 förp hollandaisesås
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk dill
  • 2 msk persilja
  • 2 msk gräslök
  • salt
  • vitpeppar

TILL SERVERING

  • potatis, kokt, pressad

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen. Gör hollandaisesåsen enligt anvisningen på paketet. Hacka kryddörterna och blanda ner i såsen. Koka broccolin mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Stek laxen snabbt i het panna. Pressa potatisen. Servera genast med hollandaisesåsen.