Kräftströmming i tomatsås

Kräftströmming i tomatsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kräftströmming i tomatsås

6 ingredienser

Kräftströmming har inte ett dugg med skaldjur att göra. Den har fått sitt namn av kryddningen med krondill, som för tanken till kräftor. Kräftströmming kan ätas som varmrätt eller som bufférätt, varm eller kall.

Ingredienser

portioner
  • 600 g strömmingsfilé
  • 1,5 tsk salt
  • 1 dl dill, hackad
  • 2 msk dillfrö (eller 10 dillkronor)
  • 2 dl tomatjuice
  • smör

Gör så här

  1. Värm ugnen till 150°. Rensa och skölj strömmingen och rulla filéerna med köttsidan ut till fasta rullar. Lägg rullarna tätt i smord ugnssäker form.
  2. Strö över saltet, den hackade dillen och dillfröna eller den skurna krondillen och häll på tomatjuicen. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera varm eller kall.