Kokt torskrygg med räkor och dill

Kokt torskrygg med räkor och dill
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kokt torskrygg med räkor och dill

7 ingredienser

Den här rätten lagas av pinfärk, nyfångad torsk. Den om så önskar kan servera färskriven pepparrot till förutom nykokt potatis.

Ingredienser

portioner
  • 700 g pinfärsk torskrygg
  • 1 kruka dill
  • 1,5 tsk salt
  • 100 g smör
  • 225 g skalade räkor
  • 4 ägg, hårdkokta

Till servering:

  • 4 port potatis, kokt

Gör så här

  1. Plocka av dillvipporna och hacka dem. Ta vara på stjälkarna. Skär torsken i 4 portionsbitar. Skala räkorna och dela dem. Skala äggen och tärna dem.
  2. Lägg torskbitarna trångt i en stor kastrull. Häll på salt och vatten så att det täcker och lägg i dillstjälkarna. Lägg på ett lock och koka upp. Sänk värmen och låt fisken sjuda försiktigt i 4- 8 minuter, beroende på tjocklek. Innertemperaturen ska vara 60° på det tjockaste stället.
  3. Smält smöret i en annan kastrull. Tillsätt räkor, ägg och dill. Låt alltsammans bli genomvarmt. Det tar ca 1 minut. Rör om försiktigt. Ta upp fisken med hålslev och fördela på varma tallrikar. Skeda över räkblandningen och servera genast med kokt potatis.