Kokt hälleflundra med gräslökssås

Kokt hälleflundra med gräslökssås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kokt hälleflundra med gräslökssås

13 ingredienser

En smal delikatess. Den kalla såsen passar även till annan vit fisk.

Ingredienser

portioner
  • 300 g hälleflundra
  • 0,5 fiskbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 1 tomat, i klyftor
  • citron, klyftor
  • 1 liten burk sparris

Sås:

  • 1 dl lättfil
  • 1 dl cottage cheese
  • 2-3 tsk dijonsenap
  • 2 tsk vinäger
  • salt
  • vitpeppar
  • 0,5 dl gräslök, hackad

Gör så här

  1. Skär fisken i två portionsbitar. Krydda fisken och lägg den i en låg gryta. Smula över buljongtärningen och slå på vattnet. Sjud fisken klar 5-10 minuter.
  2. Blanda såsen och smaka av den.
  3. Servera fisken med den kalla såsen och tillbehören.