Inlagda strömmingsflundror

Inlagda strömmingsflundror
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Inlagda strömmingsflundror

10 ingredienser

Stek rejält med strömming så kan du äta den nystekt med potatismos ena dagen och kall inlagd nästa dag.

Ingredienser

portioner
  • 600 g rensad strömming, utan ryggben
  • 1-2 tsk salt
  • 1,5 dl ströbröd
  • 1,5 dl rågmjöl
  • 1 knippe dill
  • 1-2 rödlökar
  • 1 msk gula senapsfrön

Ättikslag:

  • 2,5 dl vatten
  • 4 msk ättika
  • 3 msk strösocker

Gör så här

  1. Blanda salt, ströbröd och mjöl på en tallrik. Salta lätt på insidan av fisken och lägg på lite klippt dill. Lägg ihop filéerna två och två med köttsidorna mot varandra. Vänd dem i paneringen och stek dem fint bruna på båda sidor.
  2. Varva flundrorna i ett fat med skivad rödlök, dill och senapsfrön.
  3. Blanda lagen så att sockret smälter och slå den över fisken. Låt dra ett par timmar eller över natten.