Inkokt horngädda

Inkokt horngädda
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Inkokt horngädda

10 ingredienser

Horngädda eller näbbgädda finns oftast att få tag på under våren. Den passar utmärkt att koka och är extra läcker inkokt.

Ingredienser

portioner
  • 600 g horngäddfilé
  • 1 morot
  • 1 rödlök
  • 5 dl vatten
  • 2 dl rödvinsvinäger
  • 2 tsk salt
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 knippe dill

Till servering:

  • majonnäs

Gör så här

  1. Skär fiskfiléerna i mindre bitar. Skala morot och lök och skär i mindre bitar. Skär av dillstjälkarna och spara vipporna.
  2. Blanda vatten, vinäger, salt, peppar, lagerblad, morot, lök och dillstjälkar i en kastrull. Koka upp och sjud i 10 minuter utan lock. Lägg i fisken och sjud i 5 minuter.
  3. Ta upp fisken med hålslev och lägg i en form. Slå lag över fisken så att det täcker och låt fisken svalna i spadet. Kyl sedan. Servera fisken kall med majonnäs, dekorerad med dillvipporna.