Foto: TV4

Inkokt horngädda


4

  • 600 g horngäddfilé
  • 1 st morot
  • 1 st rödlök
  • 5 dl vatten
  • 2 dl rödvinsvinäger
  • 2 tsk salt
  • 5 st vitpepparkorn
  • 1 st lagerblad
  • 1 knippa dill
  •   Till servering:
  •   majonäs
  1. Skär fiskfiléerna i mindre bitar. Skala morot och lök och skär i mindre bitar. Skär av dillstjälkarna och spara vipporna.
  2. Blanda vatten, vinäger, salt, peppar, lagerblad, morot, lök och dillstjälkar i en kastrull. Koka upp och sjud i 10 minuter utan lock. Lägg i fisken och sjud i 5 minuter.
  3. Ta upp fisken med hålslev och lägg i en form. Slå lag över fisken så att det täcker och låt fisken svalna i spadet. Kyl sedan. Servera fisken kall med majonnäs, dekorerad med dillvipporna.

Annons:

Liknande recept

Inkokt forell

av recept.nu
  •  12 ingr

Annorlunda sallad

av recept.nu
  •  16 ingr

Inkokt ål

av recept.nu
  •  11 ingr
  •  25 ingr
  •  12 ingr

Inkokt lax

av recept.nu
  •  13 ingr

Inkokt strömming

av recept.nu
  •  12 ingr

Kall inkokt lax

av recept.nu
  •  11 ingr