Gravad lax
Foto: TV4

Gravad lax av


16

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Gravlaxsås: Rör samman ingredienserna till såsen i den ordning som de står. Såsen håller sig i flera veckor i kylskåp om dillen rörs ner i serveringsögonblicket.
  2. Ta bort alla ben i filéerna med hjälp av en tång. Blanda socker och salt och gnid in fiskfilén med blandningen. Hacka dillen fint och lägg ett tunt lager i bottnen av en form. Lägg först den ena filén med skinnsidan ner på dillen. Strö över dill och peppar och lägg den andra filén ovanpå, med köttsidan ner.
  3. Täck med folie och ställ fisken i rumstemperatur tills sockret smält. Låt den sedan stå kallt i 2 dygn, vänd ett par gånger under gravningen.
  4. Skrapa bort det mesta av kryddorna och skär laxen i tunna, sneda skivor.
  •  18 ingr
Gravad lax

Gravad lax till festbuffén

av Fredrik Eriksson
  •  5 ingr
  •  12 ingr
  •  12 ingr
Gravad lax

Gravad lax

av Pelle Johansson
  •  40 min
  •  5 ingr
Lax med dillsås

Lax med dillsås

av recept.nu
  •  11 ingr
Twixkaka

Twixkaka

av recept.nu
  •  1 h
  •  5 ingr

5-minuterskola

av recept.nu
  •  5 min
  •  5 ingr