Friterade kräftstjärtar med sherrysås
Foto: TV4

Friterade kräftstjärtar med sherrysås av


4

Här kommer ett riktigt cajunrecept. Enligt legendariske New Orleans-kocken Chef Paul Prudhomme är det viktigt att tillagningen sker snabbt och att oljan är minst 175° vid friteringen. På så sätt får man kräftstjärtarna knapriga. Smeten ska vara mycket tunn.

Så väljer du ekorätt i fiskdisken >>

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Frityrsmet: Blanda de vispade äggen och mjölken. Blanda vetemjöl, majsmjöl och polenta med sockret och kryddblandningen i en stor skål. Tillsätt hälften av äggblandningen och vispa väl. Blanda sedan i resten av äggblandningen grundligt. Låt vila i rumstemperatur.
  2. Sherrysås: Blanda samman äggulor, tomatketchup, sherry, senap, kryddblandning, tabasco och lök. Mixa i 30 sekunder. Tillsätt oljan i en tunn stadig stråle medan maskinen fortfarande är igång. Låt maskinen gå ytterligare någon minut eller tills allt är slätt.
  3. Hetta upp oljan till 175°. Krydda kräftstjärtarna cajunkrydda. Täck dem med smeten och fritera i olja tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på papper. Servera kräftstjärtarna genast med sherrysåsen.

  • 1 h
  • 5 ingr