Foliebakad gös med sommargrönsaker

Foliebakad gös med sommargrönsaker
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Foliebakad gös med sommargrönsaker

7 ingredienser

Inget är lättare än att laga fisk. Den lagar faktiskt nästan till sig själv. En bit folie, lite fräscha grönsaker och sedan är det bara att lägga firren på glöden eller i ugnen. Jo, det är klart, koka potatis får man allt göra själv!

Ingredienser

portioner
  • 1 gös (eller gädda)
  • 1 citron, väl tvättad
  • 1 purjolök, snittad och sköljd
  • 1 kruka färska örter
  • smör
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Strimla purjo och citron. Lägg den rensade fisken i dubbelt foliepaket och fyll den med grönsaker, örter och en klick smör. Krydda med salt och peppar.
  2. Svep ihop foliepaketet och lägg på grillen, beräkna 30 minuter. Samma tid får man räkna med i ugnen, 200°. Mindre fisk, som forell, behöver inte mer än 15-20 minuter.