Fina fiskens gratäng
Foto: TV4
Fina fiskens gratäng
Ingredienser
- 6-700 g fiskfilé och räkor blandat
- 3-4 dl fryst grönsaksblandning
- 4 port potatismos
- 1 äggula
Sås:
- 2 msk margarin
- 2 msk vetemjöl
- 1 fiskbuljongtärning
- 3 dl vatten
- 1 dl kaffegrädde
- salt
- peppar
- ost, riven
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Smöra en ugnsfast form lätt. Lägg fisk och ev, räkor i formen, salta lätt. Sätt in i ugnen 5 min.
- Gör i ordning potatismoset och rör ner äggulan när det är klart. Ge grönsakerna ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten och sen rinna av.
- Fräs margarin och mjöl i en kastrull. Späd med buljong och grädde, krydda. Koka sakta 10 min. Ta såsen av värmen och rör ner osten.
- Slå grönsakerna över fisken, och däröver såsen. Spritsa eller klicka moset runtom.
- Gratinera mitt i ugnen 10 – 15 min.