Omelett har mild och neutral smak, den passar till alla julbordets rätter och på de flesta bufféer. Vår omelett serveras med räkor och ostronskivling – välj själv vad du vill fylla din omelett med.
Ansa svampen och skär hälften i tärningar, finhacka schalottenlöken. Fräs svamptärningarna i smör i några minuter, lägg i schalottenlöken och låt den fräsa med en stund. Häll på grädde och låt den koka in. Skär 4 av räkorna i mindre bitar och lägg dem i stuvningen. Rör ner persilja.
Knäck äggen i en bunke, krydda med salt och peppar och slå ihop smeten med en gaffel. Hetta upp lite smör i en panna. Häll i äggsmeten och rör med en trägaffel tills smeten nästan stelnar.
Fräs resterande ostronskivling i smör. Fyll omeletten med stuvningen och garnera med smörfräst ostronskivling och resterande räkor.