Foto: TV4

Omelett


2

Det sägs att tre ägg gör en perfekt omelett. Är ni flera runt bordet, gör helt enkelt fler omeletter!

Använd gärna ekologiska ägg och andra råvaror till den här rätten.

  • 3  ägg
  • 1 msk smör
  •   salt och malen vitpeppar
  •   färska örter
  1. Knäck äggen i en bunke. Tillsätt salt och vitpeppar och slå snabbt ihop äggen med gaffel så att gula och vita blandas.
  2. Värm pannan. Lägg i smöret och snurra pannan så att det täcker botten och sidor. Häll omelettsmeten så snart smöret slutat skumma. Rör snabbt med trägaffel eller spade. Skaka pannan några gånger fram och tillbaka och rör försiktigt ovanpå. Omeletten är klar när bottnen har stelnat men ytan fortfarande är lite krämig.
  3. Strö på färska örter och servera genast.

Annons:

  •  17 ingr
  •  12 ingr

Äggröra

av Josefine Haamer von Hofsten
  •  3 ingr

Omelett med svamp

av recept.nu
  •  8 ingr

Ugnsomelett

av recept.nu
  •  4 ingr
  •  9 ingr