Omelett
Foto: TV4

Omelett
av


2

Det sägs att tre ägg gör en perfekt omelett. Är ni flera runt bordet, gör helt enkelt fler omeletter!

Använd gärna ekologiska ägg och andra råvaror till den här rätten.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
  1. Knäck äggen i en bunke. Tillsätt salt och vitpeppar och slå snabbt ihop äggen med gaffel så att gula och vita blandas.
  2. Värm pannan. Lägg i smöret och snurra pannan så att det täcker botten och sidor. Häll omelettsmeten så snart smöret slutat skumma. Rör snabbt med trägaffel eller spade. Skaka pannan några gånger fram och tillbaka och rör försiktigt ovanpå. Omeletten är klar när bottnen har stelnat men ytan fortfarande är lite krämig.
  3. Strö på färska örter och servera genast.
Ostpanerad omelett

Ostpanerad omelett

av Jill Wallentin Wollberg
  •  10 min
  •  9 ingr
Matig Omelett

Matig Omelett

av Fredrik Paulún
  •  11 ingr
  •  40 min
  •  12 ingr
Laxomelett

Laxomelett

av Fredrik Eriksson
  •  15 min
  •  11 ingr
Potatisomelett

Potatisomelett

av Pär Nilsson och Christel Schröder
  •  3 ingr
Omelett med matjessill

Omelett med matjessill

av Fredrik Eriksson
  •  20 min
  •  6 ingr
Twixkaka

Twixkaka

av recept.nu
  •  1 h
  •  5 ingr

5-minuterskola

av recept.nu
  •  5 min
  •  5 ingr