Omelett
Foto: TV4

Omelett
av


2

Det sägs att tre ägg gör en perfekt omelett. Är ni flera runt bordet, gör helt enkelt fler omeletter!

Använd gärna ekologiska ägg och andra råvaror till den här rätten.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 1/5   Röster: 1 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Knäck äggen i en bunke. Tillsätt salt och vitpeppar och slå snabbt ihop äggen med gaffel så att gula och vita blandas.
  2. Värm pannan. Lägg i smöret och snurra pannan så att det täcker botten och sidor. Häll omelettsmeten så snart smöret slutat skumma. Rör snabbt med trägaffel eller spade. Skaka pannan några gånger fram och tillbaka och rör försiktigt ovanpå. Omeletten är klar när bottnen har stelnat men ytan fortfarande är lite krämig.
  3. Strö på färska örter och servera genast.
  •  25 min
  •  10 ingr
  •  15 min
  •  11 ingr
  •  1 h
  •  5 ingr